Support

Ny version av Legimus på väg

En ny version av Legimus webbplats är på gång, och en betaversion har presenterats för en del bibliotek. Den skarpa versionen ska gå igång efter nyår, och den innehåller förändringar som drabbar Autobokanvändare. Den främsta skillnaden är att bokladdaren försvinner och ersätts med en vanlig filnedladdning.

En Autobokanvändaren som testat betaversionen noterade detta, och eftersom endast .iso-filen (som innehåller själva boken) laddas ned startade inte produktionen av talboken i Autoboksystemet. Det beror på att det också krävs en .rmf-fil med information kring boken (t.ex. författare, titel etc) som normalt laddas ned av bokladdaren.

Vi har kontaktat MTMs support som meddelat att .rmf-filen också kommer finnas tillgänglig för nedladdning, men – och det har vi ställt följdfrågor kring – det medför två separata nedladdningar; en för .iso-filen och en för .rmf-filen. Det blir ju ett extra moment, men kanske blir det enklare än hur boknedladdaren fungerat senaste året.

Vi har också givit MTM ett par förslag på hur man enkelt skulle kunna göra detta lättare, men där har vi inte fått något svar ännu.

När vi vet mer återkommer vi, och vi kommer då också fundera över hur vi från Autoboks sida skulle kunna förenkla.