Support

Ny version av Legimus på väg

Som ni säkert redan vet är det snart dags för en ny version av Legimus. Jag vet inte exakt alla nyheter, men jag har kontrollerat med MTM att nedladdningen av böcker för Autobok ska fortsätta fungera. MTM har lovat det och Inger på biblioteket i Motala har också bekräftat att det fungerar genom att helt enkelt testa.

Men, det finns en skillnad. Filerna, C12345.RMF och C12345.ISO, hamnar inte direkt i den mapp ni ställt in i boknedladdaren. Detta eftersom boknedladdaren helt enkelt inte finns längre, och det är en helt vanlig nedladdning som sker i den nya versionen av Legimus. Vilket i sin tur gör att böckerna hamnar i Windows Hämtade Filer-mapp.

Jag kommer utveckla en funktion för Autobok som hanterar detta automatiskt. Hur detta kommer fungera är inte helt klart ännu, men tanken är att oavsett om man laddar ned till en nätverksenhet eller direkt till Autoboks bokmapp så ska bränningen komma igång helt automatiskt när böckerna hamnat i Hämtade Filer-mappen.

För er med underhållsavtal kommer denna uppdatering vara helt kostnadsfri.

Under tiden, om ni skulle gå över till nya versionen redan nu, är den enkla lösningen på det här problemet att helt enkelt flytta filerna själv från Hämtade Filer-mappen till Autoboks nedladdningsmapp.