Nyheter, Support

Ny release från MTM STOPPAR produktion via Autobok

I måndags den 6 maj rullade MTM ut en ny version av Legimus som tyvärr ännu en gång sätter käppar i hjulet för Autobok. Denna utrullning skedde utan föregående information till mig. Jag har sökt MTM utan att få något bra besked mer än att de känner till driftstörningar (oklart vilka de känner till) och jobbar på dem. Oklart också när de förväntas ha löst problemen.

Under tiden har jag gjort en uppdatering med en workaround. Detta kräver en ny release av Autobok, version 4.7.2, som strax kommer finnas att ladda ned här. Om ni vill ha hjälp med att installera den kontakter ni mig. I vissa fall kan det behövs hjälp av er IT avdelning för att installera uppdateringen.

Kortfattat beskrivning av problemet

Kortfattat kan man säga att problemet består i att Legimus nu lägger till _1 på filnamnet på isofilen som laddas ned. Förmodligen görs detta för att öppna för flera skivor för en bok, men eftersom Autobok kontrollerar att både en .rmf-fil och en .iso-fil med samma namn laddats ned kommer Autobok inte att hitta boken.

Exempelvis laddades dessa filer ned tidigare

C12345.rmf
C12345.iso

Men från i måndags ser det ut så här:

C12345.rmf
C12345_1.iso

Den nya versionen av Autobok kontrollerar alltså båda fallen och kan därför fortsätta med produktionen.

Alternativ lösning

En alternativ lösning är att efter du laddat ned böcker, manuellt byta namn på .iso-filen, helt enkelt radera den tillkomna texten _1 i filnamet.